Пореден затвор за рецидивист, извършил грабеж

Крими

13-03-2017, 12:28

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

22-годишният мъж има пет влезли в сила присъди

Рецидивист, извършил грабеж, е осъден на една година и шест месеца лишаване от свобода при строг режим, по обвинение на Окръжна прокуратура – Велико Търново. Делото е разгледано по реда на съкратено съдебно следствие, при което подсъдимият се призна за виновен и е приел за верни фактите изложени в обвинителния акт

Кирил В. е осъден за това, че на 02.09.2016 г. в гр. Велико Търново отнел от владението на собственика чужди движими вещи дамска чанта, мобилен телефон „Samsung“, портмоне, несесер с козметика, MP3 плейър „Philips“, два броя флаш памет, други вещи и сумата от 24 лева, всичко на обща стойност 328  лева, собственост на жена от същия  град, с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила, изразяваща се в издърпване на чантата от дясното рамо на пострадалата, като грабежът представлява опасен рецидив.

Обвиняемият е осъждан многократно за престъпления от общ характер, като има 5 влезли в сила присъди. Кирил В. бил  отгледан в изключително лоши условия в гр. Две могили от баща си, който злоупотребявал с алкохол, периодично му нанасял побой и го гонел от дома им. В края на август 2016г. обвиняемият дошъл в гр. Велико Търново. Нощувал на пейка  пред Градската библиотека, а през деня обикновено стоял пред квартален магазин, където му давали храна. На 02.09.2016г. привечер пострадалата посетила магазина, като на излизане местни хора и посочили обвиняемия, като споделили, че се нужда от помощ. Пострадалата заговорила младия човек, попитала го от каква помощ има нужда, както и че ще се свърже със Социални грижи, за да му помогнат. След като приключил разговора,  жената си тръгнала, но обвиняемият я последвал, настигнал я в района на крепостта „Царевец“, хванал дамската й чанта и я издърпал рязко от рамото й, след което избягал.    

В момента 22-годишният Кирил В. е  в Затвора – Ловеч, където изтърпява наказание „лишаване от свобода“ по друга влязла в сила присъда.