Цецка Цачева: Развитието на Северна България е акцент в следващ управленски мандат на ГЕРБ

Това каза втората в листата на ПП ГЕРБ за Плевен по време на среща с жителите на село Биволаре

За следващия трети управленски мандат на ГЕРБ акцентът ще бъде върху Северна България. Това каза Цецка Цачева, втора в листата на ПП ГЕРБ за Плевен, по време на среща с жителите на село Биволаре, община Долна Митрополия. "Моята кауза е Плевен и Плевенска област", добави Цачева. Тя отбеляза, че опонентите на ГЕРБ ги атакуват с фразата, че асфалт не се яде, но поясни, че пътищата привличат инвеститори, съответно повече работни места и по-високи доходи.

Цецка Цачева посочи, че приоритет в програмата на ГЕРБ е повишаването на благосъстоянието на гражданите спрямо работещите - повишаване на работните заплати. "Съвсем реалистично е до края на мандата, средната работна заплата да стане 1500 лв., а минималната - 600 лв. Никога не съм си позволила да кажа дума, която знам, че няма как да се случи. Защото ние от ГЕРБ винаги сме отговорни. Могат да обещават космически цифри само партии, които участват в изборите, но знаят, че никога няма да управляват", каза още кандидатът за депутат. По думите ѝ, повишаването на пенсиите и на заплатите е възможно заради икономическия ръст в държавата. Сред приоритетите на ГЕРБ Цачева открои още здравеопазването и справянето с битовата престъпност.

"Имаме самочувствието, защото няма друга политическа сила, която в последните 10 години да е носила отговорността за управлението на България", заяви Цецка Цачева тя като добави, че последните 2 години са били най-тежки заради усложнената международна обстановка.