Кандидатите за народни представители от листата на ГЕРБ - Плевен се срещнаха с жителите на Белене

Цецка Цачева изтъкна предпоставките за икономическото съживяване на Плевенския регион

Плевенска област е моята кауза и няма да се уморя да отстоявам на всички нива в изпълнителната власт да се работи за преодоляване на разликата между Северна и Южна България”, заяви кандидатът за народен представител и втора в листата на ГЕРБ Цецка Цачева по време на среща с жителите на община Белене. Тя посочи, че приоритет при следващо управление на ГЕРБ е Северна България, в това число и област Плевен.

Като първи предпоставки за икономическото съживяване на региона Цачева изтъкна инфраструктурата - автомагистрала „Хемус”, данъчна политика - без увеличение на данъци и кадри - създаване на предпоставки младите хора да желаят да живеят в област Плевен.

"Новият закон за предучилищното и училищно възпитание, който приехме в 43-то Народно събрание акцентира на т.нар. дуално обучение. Това е обучение чрез труд и Плевен бе включен като пилотен по този вид обучение”, разясни Цецка Цачева.

Тя не подмина актуалната тема за Белене и страната ни през последните дни. "Разбирам и отчето с неговите привърженици, разбирам и другата страна, но най-опасното е, ако допуснем да бъдем разделени. За нас, политиците, най-неправилното е, ако нажежаваме обстановката в една такава ситуация. Напротив. Трябва да действаме като лекарите - ако не можем да помогнем, поне да не влошаваме състоянието на пациента. Тогава, когато се спазва законът, тогава, когато хората са информирани, тогава, когато всичко става със знанието на гражданите, едва тогава се преодоляват конфликти като този, който в момента вече се използва от различни политически сили за нуждите на предизборната кампания”, каза Цецка Цачева.

Тя говори и по темата АЕЦ "Белене". "Реакторите са платени, но само реактори централа не правят. Позицията на ГЕРБ по този въпрос е ясна и изразена с министерско постановление от 15 декември 2016 г. - добре дошъл е всеки частен инвеститор. Той ще получи съдействие от държавата, но без държавата да дава гаранции и без държавата да поема отговорност за реализацията на произведената електроенергия”, категорична бе Цачева.

"Заставаме пред вас като представяме нашата програма за управление. Ние предлагаме реални решения. Дайте на 26 март доверие на ГЕРБ с номер 11 в интегралната бюлетина, защото когато обещаем нещо, ние го изпълняваме. Не искаме да ви лъжем, защото пак ще дойдем при вас”, заяви четвъртият в листата Владислав Николов.

Д-р Бистра Павловска, общински ръководител на ГЕРБ в Белене, пожела успех на кандидатите за народни представители от 15 МИР под номер 11 в интегралната бюлетина и не им спести искането на жителите на община Белене: "Когато ви изберем за наши представители в 44-то Народно събрание, сещайте се по-често за нас, помагайте на местната власт, за да живеят жителите на Белене и петте населени места по-добре”, заключи д-р Павловска.