Песков: Руският посланик в САЩ се е срещал със съветници и на Клинтън

Информацията идва, след като съветници на Тръмп бяха обвинени в провеждане на срещи с руския посланик

“Руският посланик в САЩ се е срещал не само със съветници на Доналд Тръмп, но и със съветници на неговият основен съперник Хилари Клинтън.“ Това заяви прессекретарят на руският президент Дмитрий Песков, съобщава telegraph. В интервю за телевизия Си Ен Ен Песков Песков отбеляза, че хора, свързани с Клинтън, са се срещали много пъти с руския посланик във Вашингтон Сергей Кисляк.

Той уточнява, че тези срещи не са във връзка с президентските избори – “По никакъв начин това не бива да бъде представяно като намеса в изборния процес“, подчертава прессекретарят на Владимир Путин.

Дмитрий Песков изрази съжаление, че Русия е демонизирана относно твърденията на американските служби, че Москва има намеса в изборите в полза на Тръмп. В последствие няколко сътрудници на президента на Съединените щати бяха подложени на критики за свои срещи с руския посланик. Съветникът на Тръмп по въпросите на националната сигурност Майкъл Флин бе принуден да подаде оставка в началото на февруари.

В интервюто прессекретарят Песков изрази неудовлетворения от липсата на напредък в отношенията между Москва и Вашингтон през първите два месеца от мандата на новия американски президент- “За съжаление ние все още нямаме ясна представа кога ще започне този диалог“, посочва Дмитрий Песков.