Ивелина Василева: ГЕРБ гарантира двойно увеличение на учителските заплати, образованието ни е приоритет

Ще осигурим 100 млн. лв. годишно за развитието на малките населени места, обеща водачът на бургаската листа на ГЕРБ

Трябва да върнем достойнството на учителите и отново да направим професията една от най-привлекателните в България. От ГЕРБ гарантираме двойно увеличение на заплатите им. Ще мотивираме възпитателите чрез непрекъснати професионални обучения и курсове. Само така ще се чувстват спокойни и младите хора ще желаят тази професия. Това обясни в Средец водачът на листата за Бургаския регион от ГЕРБ Ивелина Василева.

В странджанския град тя се срещна с избиратели и симпатизанти, пред които представи предизборната програма на партията. Дискусията се проведе в препълнената зала на Трансграничния културен център. Тя бе придружена от заместниците на ГЕРБ – Цветан Цветанов и бургаския градоначалник Димитър Николов, кандидат-депутати от местната листа, както и кмета на Средец Иван Жабов.
„Ние от ГЕРБ образованието го поставяме на най-висок пиедестал. Затова инвестициите ще бъдат в няколко посоки. Първата от тях е  подобряване на средата за обучение на децата. Също така осигуряване на модернизацията на обучението с въвеждане на модерни методи за обучение – електронни дъски, интерактивни умения, интернет умения за децата. Но за да можем да направим това заедно с учителите – движещата сила на тази система, ние фокусираме нашето внимание към учителите. За да върнем достойнството на професията, гарантираме двойното увеличаване на заплатите”, каза Ивелина Василева.

Друг важен момент в сферата на образованието е грамотността, уточни водачът на бургаската листа. Според Ивелина Василева това е един от най-големите проблеми при младежите, който трябва да се преодолее. От ГЕРБ заявяват категоричната си позиция, че децата трябва да ходят на детска градина и училище. Практиката те да не посещават учебно заведение ще бъде прекратена. Ако семействата на проявят достатъчно отговорност, те ще бъдат лишени от социални помощи и подкрепа от държавата.