Борисов: Необходима ни е консолидация, за да удържим на фона на кризата

Призовавам колегите малко да намалят агресията. 26 ще мине и след това ще се наложи да говорим за парламент, за решения, касаещи всеки българин

Много неща се направиха в сектор „правосъдие”, много неща бяха оценени. ЕК написа един справедлив доклад, в който годините на нашето управление са отчетени. Това каза по време на кръгла маса по правосъдие председателят на ГЕРБ и водач на листата в 25 МИР София Бойко Борисов. Във форума участие взеха заместник-председателят на ГЕРБ и кмет на София Йорданка Фандъкова и министърът на павосъдието от Кабинета "Борисов 2" Екатерина Захариева. „Можем да гарантираме, че препоръките ще бъдат изпълнени”, посочи Борисов. „В момента има абсолютно независима правосъдна система. Никой не може да й влияе. Но българинът така е устроен, че държавата му е виновна. Всяка вечер гледам по новините за измамени възрастни хора. И 60% условни присъди. Защо питате нас какво правим с телефонните измамници. Хващаме ги, съдим ги, условна присъда и толкова. Съден", възмути се бившият премиер. "Електронното правосъдие. Започнахме, въведохме бърз закон, осигурихме финансиране. Всички дела ще са в интернет", каза Борисов.


"Получих писмо от посланика на Канада, Хамилтън, за това че колегите използват погрешно и дори лъжливо споразумението с Канада. "В контекста на настоящата предизборна кампания за това че се насаждат страхове за СЕТА и това, че се говорят откровени лъжи за ГМО и механизмите за разширяване на услуги"", прочете част от писмото лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод постоянните призиви на Нинова, че СЕТА е нещо много опасно.

Борисов отбеляза, че за последните две години контрабандата на цигари е спаднала драстично и се надява това да продължи във всички насоки. "Според мен имаме да събираме още 1 млрд. резерви, защото запушихме всички дупки", допълни бившият премиер. Той допълни, че прихода от алкохол се е увеличил в пъти и заяви, че ще атакуват фалшивите помощи, ТЕЛК-ове и болнични.

„Винаги съм твърдял, че най-голямата корупция е през контрабандата, най-трудно уловима. Предния мандат не успях да се справя с това, вицепремиерите не успяха да се сработят. Сега с голямата подкрепа на прокуратурата, двете приходни агенции, службите и полицията създадохме едно звено и ефектът е видим, защото парите отиват в бюджета”, подчерта той. "Ситуацията в света е такава, че 26 е една обикновена дата. 27, 28 са ключовите за България дата – да може да се сформира от победителите стабилно мнозинство и правителство. Никога не е било по-важно нацията и политиците да бъдат единни и с мисълта и отговорността си. Необходима ни е невероятна консолидация на нацията да удържим на фона на тежката криза в Македония, която не виждам как ще се реши. Призовавам колегите малко да намалят агресията. 26 ще мине и след това ще се наложи да говорим за парламент, за решения, касаещи всеки българин. Ако се продължи с този тон, просто няма да има разговор. Потърпевшите ще си бъдем ние. България ми е мила и не бих искал да станем беззащитни, защото едно служебно правителство няма силата да отстоява позиции", каза в заключение лидерът на ГЕРБ.


Кръгла маса по правосъдие, София

Публикувахте от Бойко Борисов в 16 март 2017 г.