8 души ранени при стрелба в гимназия "Токвил" във френския град Грас

Свят

16-03-2017, 17:37

Снимка:

independent.co.uk

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Един човек е бил ранен при взрив на писмо, изпратено до офис на МВФ в Париж

Жена беше ранена при отварянето на писмо-бомба, получено в парижки офис на Международния валутен фонд

Най-малко осем души са ранени при стрелбата в техническата гимназия "Токвил" във френския град Грас, предадоха Ройтерс и ТАСС, цитирани от БТА, като се позоваха на говорителя на министерството на вътрешните работи Пиер-Анри Бранде.
Пострадалите са леко ранени, но са в шок, допълни той.
За нападението бе арестуван 17-годишен ученик в гимназията. Той бил въоръжен с пушка, два пистолета и две гранати и стрелял  и по директора на училището, който е сред ранените.
Бранде съобщи, че полицията търси съучастник на стрелеца.
"Може да е имало и втори човек, който може да е участвал в стрелбата и после да е избягал. Засега нямаме никакво потвърждение на това, но продължаваме издирването", каза говорителят.
По-рано бе съобщено, че стрелбата в училището в Грас, който е на 30 километра северно от Ница, не е свързана с тероризъм, а е разчистване на сметки. Представители на френското вътрешно министерство казаха, че задържаният ученик не е бил известен на полицията и разузнаването.
Заради стрелбата всички училища в Грас бяха затворени, а учениците, останали вътре, бяха за известно време скрити на сигурни места. Властите призоваха родителите и други хора да не отиват в района на засегнатата гимназия. Зоната около нея бе отцепена от полицията, а накрая учениците бяха изведени.
Заради стрелбата в Грас е създаден кризисен щаб. На път за училището е министърката на образованието Нажат Вало-Белкасем.

Днес във Франция имаше и друг инцидент. Една жена беше ранена при отварянето на писмо-бомба, получено в парижки офис на Международния валутен фонд.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"