Йорданка Фандъкова: На дневен ред излизат въпросите, свързани със социалната сфера

Голямото предизвикателство пред държавата, според Фандъкова, е да задържим у нас младите качествени хора

На дневен ред излизат въпросите, свързани със социалната сфера, здравеопазването, образованието, затова извеждаме като акцент инвестициите в хората, особено в младите. Това каза пред участниците в дискусия, посветена на младите хора, председателят на сдружение"Граждани за европейско развитие на България" и кмет на столицата Йорданка Фандъкова, съобщават от БТА.

Гост на форума е Михаел Шнайдер, председател на групата на ЕНП в европейския комитет на регионите, който подчерта, че трябва да вземем уроците от миналото, които да ни послужат да конструираме бъдещето, да създадем ефективно общество и този процес се отразява на всички, в т.ч.младите хора.
Голямото предизвикателство пред държавата, според Фандъкова, е да задържим у нас младите качествени хора и това става чрез добро образование, насърчаване на добрите идеи и създаване на възможности за реализация.

Подпомагане изграждането на бизнес центрове, в които да участват млади предприемачи, включване на младите в стажантските програми на Столичната община, също са сред начините за интегриране на младото поколение. Столичният кмет заяви, че особено държи на добрите връзки с младите хора, защото те са най-естествените носители на идеите за промяна. Младите хора, иновативните и творчески индустрии за мен ще имат водещо място, каза Фандъкова.
Фокус на работата ни в София са младите и активни хора, градът се утвърди на челните места в Европа по брой фирми за иновационни и високи технологии, 25 хиляди души в момента в столицата са в този сектор и голяма част от тях са млади хора, подчерта председателят на сдружение "Граждани за европейско развитие на България".