Кандидати за народни представители в Килифарево: Превенция на наводненията е сред първите ангажименти на ГЕРБ

Мисия

20-03-2017, 17:22

Снимка:

ПП ГЕПБ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Почистването на коритата на реките Янтра и Белица е пример за реалните решения, които ГЕРБ предлага във всички сфери

Почистването на коритата на реките Янтра и Белица е пример за реалните решения, които ГЕРБ предлага във всички сфери. Почистването, което започна да се случва при правителството на Бойко Борисов ще продължи при ново управление на най-голямата дясна политическа сила. Това стана ясно след среща между жители на Килифарево, областния лидер на ГЕРБ и кмет на община Велико Търново Даниел Панов и кандидата за народен представител Росица Димитрова, която е четиринадесета в листата.

„Благодарим Ви, че бяхте заедно с нас, а животът в Килифарево бързо бе възстановен след ужасяващата трагедия през лятото на 2014 година. Всички помним - именно г-н Панов като кмет и представители на ГЕРБ единствени помогнаха на нас, чиито домове бяха под вода”, казаха жителите на градчето.

„Справихме се, защото бяхме единни, защото добри хора и благодетели, заедно с бизнеса и различни сдружения помогнаха. Тогава държавата и правителството на БСП и ДПС ни обърнаха гръб. Те не знаеха дори как да попълнят формулярите, с които да кандидатстваме за средства от европейския фонд „Солидарност” за инфраструктурата. Трябва да благодарим и на водача на листата на ГЕРБ Цветан Цветанов, с чиято помощ вече през ноември 2014 г., когато започна работа правителството на премиера Бойко Борисов, комисията по бедствия и аварии отпусна средства за почистването на критичните участъци от коритото на р. Белица.

Община Велико Търново вече има готов проект за почистване на 6 километра брегови ивици на реките  Янтра и Белица, в урбанизираните градски територии. Това е изключително важна превенция срещу нови бедствия. Осигуряването на необходимите средства от републиканския бюджет е един от първите конкретни ангажименти, поети от Цветан Цветанов и кандидатите за народни представители на ГЕРБ. Същото се отнася и за изграждането на подпорна стена край с. Габровци. Проектът е внесен, но все още няма ход при служебното правителство на Огнян Герджиков.