Обитателите на зоопарка в Добрич посрещат Първа пролет с новородени бебета

След дългата зима мечешкото семейство радва гледачите с повишен апетит

Обитателите на Центъра за защита на природата и животните в Добрич посрещат Първа пролет в добро здраве и с новородени бебета, съобщи на БТА директорът на зоопарка Севдалина Венкова. Три муфлончета са попълнили голямото семейство, в което са представени 120 животни от 30 вида. Камерунските козлета също имат ново потомство.
След дългата зима мечешкото семейство радва гледачите с повишен апетит. Мечокът Костадин, който преди две години пристигна от зоологическата градина в Плевен, за първи път тази зима се унесе в сън, каза директорът на зоопарка. Мецаната Берна се е пробудила обичайно в началото на март. След дългата диета в студеното време мечките сега похапват ябълки, моркови, цвекло, портокали, целина и, ако се намерят, по-евтини краставици, поясниха от зоопарка. Посетителите в центъра очакват да се събудят от зимен сън и червенобузестите костенурки.
В зоопарка започва пролетна акция за почистване на домовете на животните и на зелените площи от нападали дървета. Децата от помощното училище "Д-р Петър Берон" вече засадиха млада елхичка в двора на кенгуруто Барни и Кен, допълниха от зоологическата градина.
Центърът за защита на природата и животните, който се простира на площ от 160 декара, е изграден по българо-швейцарски проект и е първата лицензирана зоологическа градина в България. Много от животните са дарение от зоопаркове в Швейцария.