Тома Биков и Георги Харизанов: ГЕРБ демонтира модела на ДПС в Кърджали

„За 10 години изградихме структури в седемте общини на региона, имаме 46 съветници. Силни сме, защото имаме кауза, която си заслужава."

 „Доскоро ни наричаха крепостта на Доган. Вече не ни наричат така, защото откакто съществува партия ГЕРБ хората в Кърджалийско разбраха, че има алтернатива“. С тези думи водачът на листата на ПП ГЕРБ Цвета Караянчева се обърна към публиката в препълнената зала на читалище „Обединение“, където се състоя предизборна среща с Георги Харизанов от Института за дясна политика и политолога Тома Биков. „За 10 години изградихме структури в седемте общини на региона, имаме 46 съветници. Силни сме, защото имаме кауза, която си заслужава."

Кауза можеш да имаш там, където си роден, където работиш, където са родителите и децата ти. А водачът на червената листа дори не знае колко общини има в Кърджалийско. БСП излязоха с декларация за санитарен кордон около ДОСТ, каквото и да значи това. Тя бе изготвена от мозъчния тръст на социалистите и ни бе представена с ултиматума да я подпишем пред паметника на Левски.

И какво пише вътре – да изобличим ДОСТ и да легитимираме ДПС. Но за нас те са двете страни на една монета. Спомняте ли си как ДПС провеждаше агитация в Турция и се снимаше с местните велможи, как техните посланици и кметове бяха на трибуната на празника на Джебел на 19 май. Партньорството на БСП и ДПС не е от вчера и по време на цялата предизборна кампания социалистите нито веднъж не отрекоха това, защото имат план Б да управляват с ДПС.

За да не го допуснем, на 26 март трябва да гласуваме активно, за да спечелим два мандата в Кърджали и ГЕРБ  да направи правителство“, призова Караянчева.

„България никога не е била в толкова силна международна позиция. Тя е член на най-големия политически съюз в историята и това е ЕС, който е много по-голяма икономическа сила и от САЩ, и от Русия, и от Китай.

И България е в него, макар и на ниска база, но все пак  равноправен член с най-богатите страни, с най-старите демокрации. Тя е част от най-големия отбранителен съюз НАТО. Тези избори са исторически, защото за първи път кандидат за премиер на страната е човек, който открито казва, че няма да се съобразява с началниците в Европа, че няма да ги слуша, ще налага вето на решенията им и ще иска преразглеждане на членството ни в НАТО.

Затова е важно с гласа си на 26 март да спрем БСП към властта“, акцентира Георги Харизанов.

Тома Биков припомни, че е изследвал архивите на Държавна сигурност и е убеден, че и Доган, и Местан са продукт на ДС, а сега се опитват да представляват същите тези хора, за които са донасяли, и да защитават правата и свободите им.  „Още през 2008-2009 г, когато ДПС взе 600 хил. гласа на парламентарните избори, стигнах до извода, че е нужна алтернатива, но не под формата на ДПС 2, което се опитва да направи Местан, а от истинска алтернатива, като това, което прави Цвета в Кърджали – събрала е хора с различна професия, етнос и религия. 

Много е важно това, което прави ГЕРБ в Кърджали – руши модела на ДПС. Етническият мир е заслуга най-вече на хората тук“, изтъкна Биков.  По думите му, Борисов е единственият лидер, който каза публично „няма да правим коалиция нито с ДПС, нито с ДОСТ, нито с БСП, за разлика от Корнелия Нинова, която шикалкави: Ще ви кажа на 27-ми. Но тогава ще е късно.  

„Защо точно ГЕРБ? Защото ГЕРБ не предлага сензационни решения, а  изпълнимата, реалната, стабилната програма. Тази партия е твърдо проевропейска, първо, и второ, оставя нещо след себе си. Образование, ръст на доходите и политика спрямо възрастните хора – това са важните неща за възраждането на България и ГЕРБ ще работи за това“, заключи Харизанов.