Кубрат Пулев в битка за световната титла на 28 април в София

Боксовият шампион се готви за втори мач в България по пътя към световното отличие

Българската боксова звезда Кубрат Пулев има шанс да защити своята Интерконтинентална титла на Световната боксова асоциация (WBA) в двубой с бившия претендент за отличието Кевин Джонсън на 28 април в зала "Арена Армеец" в София.
Пулев триумфира на родна земя на 3 декември 2016 г., когато за първи път се би в България и принуди бившия световен шампион на WBC Самюел Питър да се откаже след едва три рунда пред 15 000 разгорещени български фенове. Почитателите на бокса имаха възможност да проследят на живо историческия двубой на живо в ефира на DIEMA SPORT, част от пакета на DIEMA EXTRA. "За мен беше невероятно преживяване да получа толкова подкрепа от публиката. Усещах енергията около ринга и това ми даде силата да победя с технически нокаут", заяви Кобрата.

В момента Кубрат Пулев се готви за втора битка в България в стремежа си към втори шанс за световно отличие. "Основната ми цел е да се бия за световната титла и на 28 април ще направя още една стъпка към тази цел. Вече тренирам усилено, за да докажа, че съм достоен отново да се бия за короната в тежка категория", подчерта той."Джонсън е труден съперник. Достатъчно е да погледнеш биографията му, за да разбереш, че това ще е истинско предизвикателство.

Изправял се е на ринга срещу много боксьори от световна класа като Виталий Кличко и Антъни Джошуа", добави българският боксьор. "Знам, че ще трябва да съм във върхова форма, за да спечеля този двубой, но с помощта на треньора ми Ули Вегнер и подкрепата на българите съм убеден, че ще победя и ще мога да отпразнувам още една стъпка към сбъдването на мечтата ми да стана Световен шампион в тежка категория", каза още Пулев.
"Изключително сме щастливи, че ще се върнем на "Арена Армеец" за още една страхотна боксова вечер на 28 април", заяви промоутърът Кале Зауерланд.

"Промотирали сме мачове по целия свят и трябва да кажа, че атмосферата в София беше удивителна. Подкрепата, която Кубрат получава от българите, е специална и това ще му даде сили да стигне до върха.

Битката срещу Кевин Джонсън ще е тежко изпитание – Джонсън се е бил срещу много от най-големите имена в тежката дивизия и е спиран само веднъж. Кубрат трябва отново да се докаже и да покаже, че е готов за Световната титла".

Скоро очаквайте подробности, както и информация за билетите