Танева: Спирането на мерките 10 и 11 е заради некомпетентността на Христо Бозуков

"През последните седмици се случиха действия, които не бяха планирани или прогнозирани"

Пред телевизия „Европа“ министърът на земеделието в кабинета "Борисов 2" Десислава Танева заяви, че причината да бъдат спрени мерките 10 и 11, заради които цял ден протестираха фермери, животновъди и пчелари е некомпетентността на служебния министър Христо Бозуков и уволненията, които той направи сред администрацията на ведомството.

"Категорично по мярка 10 няма какъвто и да е преразход и заповедта на земеделския министър трябва да бъде отменена", убедена е Танева. "Много ми е неприятно да го кажа, но си обяснявам неговите действия с неразбиране".

"Когато предадох министерството, наистина се надявах да няма съкращения в системата и че ще бъдат гарантирани интересите на земеделската общност. Нищо от това не се случи, всеки ден се уволняваха по няколко човека. Никога досега не се беше случвало на седмия ден, в мандата на който и да е министър, камо ли служебен министър над 20 организации да пуснат писма до служебния премиер за чистките, които започнаха. В момента наблюдаваме ефекта от тези чистки", заключи Десислава Танева.