Терористите от "Ислямска държава" поеха отговорност за нападението в Лондон

Тази вечер в 18 часа местно време (20 часа българско) на лондонския площад "Трафалгар скуеър“ ще се проведе бдение в памет на жертвите

Близкоизточната радикална групировка "Ислямска държава" пое отговорност за терористичното нападение, извършено в сряда вечер в сърцето на Лондон – пред сградата на парламента, предава Reuters.

"Извършителят на атаката от вчера пред британския парламент в Лондон е войн на "Ислямска държава" и извърши операцията в отговор на призивите за нападения срещу гражданите на коалицията", се казва в изявление, разпространено от свързаната с джихадистите агенция Amaq. Тази вечер в 18 часа местно време (20 часа българско) на лондонския площад "Трафалгар скуеър" ще се проведе бдение в памет на жертвите.

От атентата не пропуснаха да се възползват антиимигрантски групировки във Великобритания и други страни, отбелязва Ройтерс. Те веднага направиха връзка между имиграцията и атаката. Това стана преди да бъде обявено, че терористът е роден във Великобритания. Групата "Напусни ЕС" обвини политиците от основните партии, че улесняват тероризма, като не засилват охраната на границата.

Марин льо Пен, заяви, че случилото се в Лондон показва колко е важно да бъдат охранявани националните граници и да бъдат засилени мерките за сигурност.