Красимир Ципов: Убеден съм, че в неделя ГЕРБ ще е победител на изборите

Ще направим всичко възможно, за да съставим правителство, каза той

Убеден съм, че в неделя ГЕРБ ще е победител на изборите. Ще направим всичко възможно, за да съставим правителство и ще успеем!

Това каза в предаването "България сутрин" Красимир Ципов от ГЕРБ.  

"Предизборната кампания ме кара да мисля, че ще спечелим, както и подкрепата, която виждаме от наши симпатизанти", добави той. 

Ципов определи предизборната програма на партията като "изключително практична" и според него тя може да бъде реализирана. 

Като евентуални коалиционни партньори на ГЕРБ Ципов посочи партиите от спектъра дясно-център, не изключи и бъдещи разговори с останалите представени в 44-я парламент политически субекти. Ципов обаче категорично изключи партиите БСП, ДПС И ДОСТ. 

На въпрос дали са готови за правителство на малцинството, той отговори, че ако не се състави стабилно управление и ГЕРБ има 100 депутати, може и да размишляват в тази посока. 

"Не трябва да се стига до повторни избори", категоричен е Ципов. 

По отношение на Турция и обвиненията срещу правителството на Бойко Борисов, че екстрадира няколко души там, Красимир Ципов каза, че политиката им е била практична. 

"Имаше дипломатически диалог с Турция, изградихме възпрепятстващото съоръжение, така че да говорим, че нашата политика не е била ясна, категорично не мога да приема", заяви Ципов.

По думите му, недопустима е една намеса на Турция във връзка с предстоящите избори, а действията, които предприе служебното правителство, не са били достатъчно ясни. 

"Трябва да се полагат усилия и да се води дипломатически диалог с Турция", заключи Красимир Ципов пред Bulgaria ON AIR.