Кметът на Стара Загора с бронзова статуетка от Българската федерация по борба

В момента в клуба тренират около 150 борци

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров получи бронзова статуетка от Българската федерация по борба, в знак на признателност и благодарност за подпомагането на развитието на този спорт в града. От името на нейния председател Валентин Йорданов пластиката получи ресорният зам.-кмет Красимира Чахова.
Тя откри днес деветото издание на Международния турнир по борба "Динко Петров" за кадети и кадетки, момчета и момичета в двата стила – класически и свободен. В него участват състезатели от 7 държави и 36 клуба. Схватките се провеждат на три тепиха едновременно в общинската спортна зала "Иван Вазов". Церемонията започна с минута мълчание в памет на именития треньор Иван Абаджиев, донесъл спортна слава на страната ни.
„Благодаря на Спортен клуб по борба „Берое“ за перфектната организация и всичко, което правят за развитието на този традиционно силен за нашия град спорт. Резултатите са очевидни и за 2016 г. представителите на клуба Диян Динчев, Жоро Желязков и Стоян Колев бяха отличени в три категории -„Най-добър треньор“, „Най-перспективен състезател“ и „Ветерани“ на церемонията за годишните награди „Спортист на годината“. От името на кмета Живко Тодоров ви пожелавам да сте здрави и успешни, да не се пречупвате и да следвате мечтите си“, заяви в приветствието си към участниците в мемориалния турнир Красимира Чахова.
В официалното откриване участваха още почетният гражданин на Стара Загора, вицеолимпийски и европейски шампион Станчо Колев, обявен за Спортист на 20-ти век на Стара Загора, световният и европейски шампион по борба Христо Маринов и други именити възпитаници на старозагорската борцова школа, треньори и спортни деятели. В залата дойдоха синът Жулиен Стойков и съпругата Димитринка Стойкова на именития старозагорец Динко Петров, носител на много медали от олимпийски, световни и европейски първенства - заслужил състезател и треньор.
За приноса си към развитието на борбата плакети и подаръци получиха организаторите от Община Стара Загора, „Трейсгруп Холд“, Шато Коларово и „Хит“.

Международният турнир по борба „Динко Петров“ е включен в спортния календар на Община Стара Загора и е поредната проява от кампанията „Стара Загора – европейски град на спорта 2017“ .
В края на 2016 г. общината предостави зала УСШ за ползване на клуба по борба за 10 години, а бившата борцова зала на ул. „Ген. Столетов“ се превърна в модерна зала за художествена гинастика. По проект, финансиран от общината, зала УСШ ще бъде изцяло преустроена и преоборудвана с три тепиха, за нуждите на Спортен клуб по борба „Берое“. Това ще позволи провеждането на състезания там. В преобразуването на зала УСШ е предвидено да се извърши козметичен ремонт, да се изгради санитарен възел с баня за жени, да се обособят два фитнес къта с уреди за силова подготовка. 
В момента в клуба тренират около 150 борци, 70 от които са от спортното училище.