6 години затвор за кражба и блудство с лице, навършило 14-годишна възраст

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив

Окръжен съд – Пловдив осъди подсъдимия Цони Цонев на шест години лишаване от свобода при първоначален строг режим. Това съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата.
Цони Цонев е признат за виновен в това, че на 16.12.2016 г. в гр. Пловдив е отнел чужди вещи: дамска чанта, 1 брой мобилен телефон марка „Сони Експерия Z“, портмоне, 1 брой ключ за лек автомобил „Волво XC60“, 5 броя секретни ключове, парична сума в брой в размер на 200 лева и 600 евро с левова равностойност 1173,51 лева – всички противозаконно отнети вещи на обща стойност 1863,51 лева, от владението на А. К. – с намерение противозаконно да ги присвои, като е употребил за това сила и деянието е придружено със средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на челюст, довело до затрудняване на отварянето на устата – престъпление по чл. 199 ал.1 т.3 пр.2 вр. чл. 198 ал.1 от НК във вр. с чл. 54 ал.1 НК вр. чл. 58а, ал.1 НК вр. чл.  373 ал.2 от НПК.
Със същата присъда Цони Цонев е признат за виновен в това, че на 16.12.2016 г. в гр. Пловдив е извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на лице, навършило 14-годишна възраст – А. К., 42 г., чрез употреба на сила  и на основание чл. 150 ал.1 НК вр. чл. 54 ал.1 от НК, вр. чл. 58а ал.1 НК вр. чл.373 ал.2 от НПК  го осъжда на лишаване от свобода за срок от три години и четири месеца.
На основание чл. 23 ал.1 от НК налага на подсъдимия Цони Цонев най-тежкото измежду определените му по-горе наказания, а именно лишаване от свобода в размер на шест години.
На 16.12.20016 г. след обяд в гр. Пловдив, в офис в центъра подсъдимият Цонев извършил блудствени действия спрямо пострадалата свидетелка. Влизайки в офиса й, той заключил вратата отвътре, свалил си панталоните и искал тя да му прави орална любов. Тя не се съгласила и той я хванал за главата и насила започнал да я целува. Свидетелката викала за помощ и се съпротивлявала. Цонев продължавал да я удря по лицето, по гърдите, по тялото, дърпал й косата. В резултат на нанесения побой й била причинена средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на челюст. В един момент жената изпаднала в безсъзнание и паднала на пода. След това Цонев извършил и грабеж на А.К.
Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив в 15-дневен срок.