Вебер към Борисов: Убеден съм, че ще продължите да защитавате интересите на България

Председателят на ЕНП Жозеф Дол поздрави лично председателя на ГЕРБ Бойко Борисов за победата на партията на изборите в България

Председателят на Европейската народна партия (ЕНП) Жозеф Дол поздрави лично председателя на ГЕРБ Бойко Борисов за победата на партията на изборите в България. Двамата разговаряха в рамките на Конгреса на ЕНП в Малта. Дол пожела на Борисов много сили в сложната политическа ситуация както в страната, така и в Европа. Председателят на ЕНП изрази надежда за бързо сформиране на работещо и стабилно българско правителство, ръководено от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.
Жозеф Дол заяви пред Борисов, че като премиер той ще продължи да получава цялата подкрепа на ЕНП по всички въпроси, както и лично неговата помощ. „Уверен съм, че ще се справиш. Ти си истински европейски лидер. Очаквам с нетърпение да вземеш мястото на премиер на България, защото твоята помощ винаги е била важна по време на европейските съвети. Сигурен съм в твоите сили и възможности“, каза още Дол.   
От своя страна председателя на ГЕРБ благодари за подкрепата на ЕНП по време на предизборната кампания в страната ни. Бойко Борисов подчерта, че цени високо посещенията в България на генералния секретар на ЕНП Антонио Лопес и на председателя на Групата на ЕНП в ЕП Манфред Вебер.

Председателят на Групата на Европейската народна партия (ЕНП) в Европейския парламент Манфред Вебер поздрави лично председателя на ГЕРБ Бойко Борисов за изборната победа на партията в неделя. Вебер изтъкна, че победата на най-голямата дясна партия в България е била изключително важна за ЕНП и за целия Европейски съюз с оглед на сложната ситуация в Европа и в света. Той заяви, че победата на ГЕРБ е победа над популизма.
Председателят на Групата на ЕНП в ЕП се обърна към Бойко Борисов с думите, че Борисов е доказал, че е истински европейски политик. „ГЕРБ изпълнява поетите ангажименти и българските граждани им гласуваха заслужена подкрепа. Вие и Вашият екип държите на обещанията си. Като премиер на България ще продължите да получавате подкрепа от Европа“, категоричен  бе Манфред Вебер.
Вебер пожела бързо сформиране на българско правителство. Според председателя на Групата на ЕНП в ЕП политическата стабилност в страната ни ще гарантира предвидимост в дългосрочен план и сигурност за инвестициите. „Управлението на ГЕРБ и Бойко Борисов ще гарантира стабилността и предвидимостта на България като партньор на ЕС“, заяви още Манфред Вебер.
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов благодари на Манфред Вебер за огромната лична подкрепа, която е оказал на партията по време на предизборната кампания. Борисов подчерта, че България е част от обединена Европа и ще продължи да следва своя европейски път на развитие.  

Конгрес на EPP - European People's Party #EPPMalta

Публикувахте от Бойко Борисов в 29 март 2017 г.


Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"