Борисов пред ЕНП: Сега е модерно да се говори срещу ЕС

"България имаше най-добре защитената граница на ЕС"

“Сега е модерно да се говори срещу ЕС, да се говори срещу бюрокрацията или да се обяснява колко е лошо.“ Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на заседание от Конгреса на ЕНП в Малта, съобщават от пресцентъра на ГЕРБ. “Действително, Европа е нашият дом, вие сте нашето семейство. Това е най-хубавото място за живеене в света и всички искат да живеят в него. Трябва да спрем да се самобичуваме“, коментира Борисов.

Той обясни, че Европа се е справила с бежанската вълна и има икономически растеж – “Европа се справи с бежанската вълна. Ние сме на границата с Турция, на границата с Черно море. Няколко години държах позицията – не можем да махнем вратите на къщата. Преди време я махнахме, сега пак я изградихме. България имаше най-добре защитената граница на ЕС. България е стабилна държава. Ние сами предизвикахме предсрочните избори, за да потвърдим силата на ГЕРБ и да държим проевропейската политика в страната. Постигнахме 14 млрд. фискален резерв, 7% безработица, 27% ръст на икономиката. Ние сме държава, която спазва Маастрихските критерии и за първи път излязохме на бюджетен излишък“, каза Борисов.

Председателят на ГЕРБ призова всички свои колеги политици да спазват утвърдените правила. “Нека спазваме правилата и да изпълним всичките си ангажименти за чакалнята на еврозоната. Няма по-добро място от ЕС, да си го пазим и със самочувствието, че е изградено от нашите предци, да си пазим интересите пред всички, които предвещават края на ЕС“, завърши Бойко Борисов.