Отборът от северозападния град спечели и втората среща с Добруджа 07

Монтана на победа от финал

Монтана победи Добруджа 07 с 3:2 (25:21, 24:26, 25:23, 22:25, 15:12) във втория мач от полуфиналната серия в Суперлигата. Двубоят се игра в зала „Младост” пред погледа на националния селекционер Пламен Константинов. По този начин домакините, водени от Даниел Пеев, поведоха с 2:0 в серията и се нуждаят само от още една победа, за да се класират на финал. 

 Подобно на първия мач, и този беше много оспорван и напрегнат, изпълнен с красиви изпълнения, обрати и емоции. Монтана на два пъти повеждаше в резлтата, а гостите изравняваха, за да се стигне до пети гейм, който определи победителя в мача.

 При 9:8 за Монтана в първия гейм на сервис за домакините застана Златко Кьосев. Той записа 3 аса, а след неговата страхотна серия от начален удар Монтана водеше с 14:8. Това се оказа решаващо за изхода на първия гейм. Треньорът на гостите Мирослав Живков потърси промяна в своя отбор като в средата на гейма смени Христо Енков и Жулиен Георгиев съответно с Денимир Димитров и Петър Христосков.

 В началото на втория гейм Георгиев и Енков се завърнаха на полето. Гостите успяха да разколебаят посрещането на Монтана в началото и натрупаха преднина от 5 точки при 12:7. До края на гейма обаче домакините изравниха при 23:23. Последните минути на тази част бяха много напрегнати, играеше се точка за точка. Добруджа успя да изравни резултата, след като при втората си възможност затвори гейма на 24 точки.

Третата част бе доста оспорвана като в сравнение с първите два гейма, в този нито един от двата отбора не успя да направи разлика в началото. Това стори Добруджа 07 като дръпна с 3 точки при 18:15. Треньорът на Монтана Даниел Пеев даде шанс на Делчо Раев за сметка на Любо Агонцев, който остана на полето до края на мача. Резултатът отново стана равен при 19:19.  Последните точки, които бяха за домакините, взривиха залата, а Монтана поведе с 2:1.

В четвъртия гейм Монтана повеждаше в резултата, а гостите догонваха. Домакините дръпнаха 4:0 и 8:5 при първото техническо прекъсване. Добруджа 07 изравни за 8:8. Играчите на Даниел Пеев отново взеха аванс при 15:12, но последва ново равенство 15:15. В края на гейма обаче шампионите бяха тези, които намалиха грешките и доведоха мача до тайбрек.

 Диагоналът на Монтана Минчо Минчев през целия мач не беше убедителен на сервис и направи много грешки. В началото на тайбрека обаче при 1:0 за домакините той застана на началния удар, записа 2 аса, а Монтана поведе с 5:0. Това се оказа достатъчно за крайния успех. 

 Третата среща ще се играе на 2 април, неделя, в зала „Добротица” в Добрич от 18:00 ч.

 Жулиен Георгиев отново бе най-резултатен с 22 точки (1 блокада), Димитър Маринков добави 20 (1 ас, 1 блокада). За Монтана Минчо Минчев (2 аса) и Златко Кьосев (3 аса) завършиха с по 16 точки. 

Източник: bgvolleyball.com