По покана на Цацаров у нас пристигна главния прокурор на Гърция

Г-н Цацаров и г-жа Димитриу обсъдиха правомощията на прокуратурите в областта на детското правосъдие и компетентността на специализираните прокуратури в двете държави

По покана на главния прокурор Сотир Цацаров у нас пристигна гръцка делегация, водена от главния прокурор към Върховния съд на Република Гърция г-жа Ксени Димитриу. В състава на делегацията са включени и г-н Георгиос Панделис, заместник-главен прокурор към Върховния съд, и г-н Ламброс Цокас, ръководител на Прокуратурата на гр. Солун.

Това е втора визита на гръцки главен прокурор у нас и е в рамките на подписания Меморандум за сътрудничество между прокуратурите на двете държави.

Г-н Цацаров и г-жа Димитриу обсъдиха правомощията на прокуратурите в областта на детското правосъдие и компетентността на специализираните прокуратури в двете държави.

В програмата на гръцката делегация са включени срещи с министъра на правосъдието, с прокурорската колегия във Висшия съдебен съвет и с Апелативна прокуратура – гр. Пловдив. Предвидено е посещение на адаптирано помещение за изслушване на деца – т.нар. „синя стая“. Организирана е и Кръгла маса на тема: „Реформата в областта на детското правосъдие в България“. В мероприятието ще участват прокурори от ВКП, СГП и СРП, представители на Държавната агенция за закрила на детето и на УНИЦЕФ.