Настимир Ананиев: Десните сме против 100% мажоритарен вот в два тура

Политика

04-04-2017, 12:10

Снимка:

bnt.bg/кадър

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Н. Ананиев: Наложихме строги мерки на пътя

Политическият съвет на РБ пое отговорност за слабите резултати на изборите с оставката си

Притеснително е, че този парламент може да приеме 100% мажоритарен вот в два тура – това ще е краят на многопартийния модел и ще разчисти пътя само на две-три партии – ГЕРБ, ДПС и БСП, да са парламентарното представителство на всички хора в страната. Десните сме категорично против такава перспектива. Това каза в студиото на телевизия „България он ер“ Настимир Ананиев от „Движение България на гражданите“ от РБ.

Политическият съвет на РБ пое отговорност за слабите резултати на изборите с оставката си. Аз виждам перспективата в новото поколение десни политици, обновлението и отварянето на Дясното, каза Ананиев. Той добави, че от Блока са отправили призив за нов разговор за българската Десница и единодействие на десните сили по теми като антикорупцията, съдебната реформа, евроатлантическата ориентация на страната и общите решения за бъдещето на България като част от ЕС. Ананиев бе категоричен, че новото 44-то Народно събрание трябва да започне с гласуването на антикорупционния закон, който беше приет на първо четене.

РБ не е обединение около лидери, а около принципи и реформи, най-важните от които бяха започнати в управлението през миналия мандат. Именно РБ отправяше призиви за единство на Десницата далеч преди изборите, защото осъзнавахме важността на консолидацията в дясно, но имаше лидери, които работеха за разцепление, обясни той.

Днес ДБГ ще проведе първия си след изборите Изпълнителен съвет, за решенията от който ще информира на брифинг на ръководството в централата на партията в 12,30 ч.