Малчуганите от ЧОУ „Елин Пелин“ са първенци във Великденския детски спортен празник

Плакети, грамоти и спортни пособия получиха учениците

Отборът на Частно основно училище „Елин Пелин“ в Стара Загора се класира на първо място във Великденския детски спортен празник, който се проведе в Общинската спортна зала „Иван Вазов“. Заместник-кметът Красимира Чахова връчи на победителите купата на Туристическо дружество „Сърнена гора“, грамота и награди. Втори се класираха учениците от VI ОУ „Свети Никола“, трето място завоюва отборът на ОУ „Димитър Благоев“. Плакети, грамоти и спортни пособия получиха и учениците от СОУ „Максим Горки“ и IV ОУ „Кирил Христов“.
Бързина, точност, прецизност и синхрон, бяха критериите на журито, по които оценяваха участието на децата в игрите: „Направи бивак“, „Ски ориентиране“, „Медицинска игра“ и „Приятели“. Отговорите на въпросите в забавната викторина показаха добро познаване на природните забележителности и туристическите атракции в Родината.
Песните и танците на децата от детска градина „Звездица“ и подготвителната група на VI ОУ „Свети Никола“ преди старта на състезанието, спечелиха аплодисментите на публиката.
Председателят на ТД „Сърнена гора“ Георги Гацин поздрави участниците във Великденския детски спортен празник.
Третият поред Великденски детски спортен празник, организиран от Община Стара Загора и Туристическо дружество „Сърнена гора“, е част от кампанията „Стара Загора - Европейски град на спорта 2017“.