Литературно утро по повод 12 април - Деня "Остави всичко друго и чети"

На библиотеката гостуваха на малчуганите от детска градина № 11 „Дъга”,

На 11 април 2017 г., библиотечни специалисти от сектор Работа с деца на Регионална библиотека „Дора Габе” гостуваха на малчуганите от детска градина № 11 „Дъга”, която работи по международния проект„Библиотеката – вълшебно място”. Целта на посещението бе приобщаването на децата към света на книгите. Библиотеката и детската градина се включиха заедно в световната кампания за насърчаване на четенето по повод 12 април - Деня "Остави всичко друго и чети" (D.E.A.R. Day).

Децата научиха разликата между книжарница и библиотека, какви са правилата за обслужване в библиотеката, кои книги могат да се заемат за дома и кои се ползват на място. На малчуганите бе представен част от фонда на сектор Работа с деца -  енциклопедии, които могат да се заемат за дома, книжки по любимите им филмчета – Пепеляшка, Красавицата и звяра, Рапунцел и разбойникът и др. Най-голям интерес предизвикаха панорамните книжки, книжките с пъзели, атрактивните „искрящи”, „светещи”, „пеещи” и красиво илюстрирани детски издания.

Книжките на здравна тематика – „Ново зъбче имам аз” – с подвижни елементи и кутийка за зъби, „Пук и Чук” – за човечетата, които се настаняват в неизмитите зъбки, „Моята книжка за тялото” – с прозорчета и плъзгачи заинтригуваха малки и големи.

В края на литературното утро малчуганите поздравиха гостуващите им библиотекари с песни и стихотворения, и им подариха изработени с много любов картини.