В Северен посрещнаха и си честитиха настъпващия голям християнски празник с изложба и концерт „Великденско настроение”

Подготвена от малчуганите и техните учители специално за Великден, изявата е включена в културния календар на Пловдив

Деца и учители от ДГ „Весела”, родители и много гости от кметството на район „Северен”, водени от заместник-кмета Калоян Георгиев,  посрещнаха заедно и си честитиха настъпващия голям християнски празник с изложба и концерт „Великденско настроение”.

Подготвена от малчуганите и техните учители специално за Великден, изявата е включена в културния календар на Пловдив за посрещане на един от най-обичаните празници в годината.
Децата бяха подредили изложба, посветена на великденските обичаи, в която се наблюдаваше истинско разнообразие от цветове, от материали и техники на изпълнение.

Във вътрешния двор на градината, изцяло подновен, децата поднесоха с много настроение своята програма от песни и танци, облечени в очарователни костюми. След това всички гости, съпроводени от малките стопани и директорът на детското заведение Т. Пенкова, се разходиха из различни „работилнички”, където в една се правеха украси за козунаци, в друга се боядисваха яйца, в трета се приготвяха картички за празника.
Заместник-кметът на Район „Северен” Калоян Георгиев поздрави майсторите и техните помощници, изпрати им поздрави и от кмета на района инж.Ральо Ралев и пожела на тях и на учителите им много здраве, много успехи, а техните украсени с толкова любов яйца да бъдат най-силните борци навръх Великден.