Героите, обвинени в убийство от Тежкия наказателен съд в Турция: Не се признаваме за виновни, защитавахме българската граница!

Мисия Бургас

13-04-2017, 13:31

Снимка:

компас.бг

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кандидат-депутатите от ГЕРБ подкрепиха Михаил Цонков на протест в Бургас

Турция реши да съживи процеса след 9 години

Михаил Цонков и бившите му колеги в гранична полиция Николай Костов, Живко Петков и Николай Петков заявиха днес на заседание на Районен съд – Бургас, че отказват да дават обяснения по повдигнатите им обвинения от Тежкия наказателен съд в Къркларели.
Припомняме, че южната ни съседка реши да съживи случай от преди 9 години, когато при опит да заловят бракониери беше убит турски рибар. Случаят бе разгледан обстойно още тогава от българския съд, както и от Европейския съд по правата на човека и всички обвинения срещу Михаил Цонков бяха свалени. Изведнъж обаче Турция реши отново да възобнови процеса, но този път обвини всички в умишлено убийство. 

„И аз и колегите ми не можем да разберем в какво сме обвинени, защото липсват доказателствени материали по делото. Да, изброени са някакви обвинения, но не можем да разберем на базата на какво са повдигнати. Нещата се изясняват след разследване и прилагане на доказателствени материали, каквито липсват. Чакаме турската страна да каже какво следва оттук нататък”, каза пред Флагман.бг след заседанието Михаил Цонков.
Николай Костов също подкрепи тезата на почетния гражданин на Бургас и отбеляза, че тогава те са изпълнявали служебните си задължения да защитават българската граница.