Задържали са двама от биячите на журналисти от Нова ТВ

Крими

17-04-2017, 14:26

Снимка:

nova.bg/ кадър

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Издирват побойниците на журналистите от Нова телевизия

Третият охранител все още се издирва

Двама от нападателите над журналистите на Нова телевизия Мария Милкова и Огнян Пенев са задържани на ГКПП „Калотина”, съобщават от медията. Единият е Румен Мишев, с прякор Дуката. А другият – Стилян Георгиев.

В момента те се транспортират под конвой към Пловдив, на чиято територия стана нападението. Третият охранител все още се издирва.

Това, което знаем е, че именно Румен Мишев е мъжът, удрял колегата ни Огнян Пенев. Няма криминално минало, известен е в Драгоман като част от местна наказателна бригада.

Най-любопитна е фигурата на третия мъж, който още се издирва - Размиг Чакърян. Това е човекът, взел телефона на Мария Милкова. Той има няколко фирми, една от които се занимава с хазарт и има казино по границата. Съдружник е и в тържището за плодове и зеленчуци "Слатина".

Всички те работят във фирма „Омега 69”. Собствеността й е свързана бившата жена на бизнесмен с прякор Къро. Той пък е сочен като знакова фигура от близкото минало част от високите етажи на групировката ВИС.

От фирма „Омега 69” изпратиха становище за инцидента на магистрала „Тракия”. В него се казва, че осъждат „остро и категорично агресията по пътищата”. Становището е подписано от Павел Петков. „Убеден съм, че всяко противоречие може да бъде решено по мирен и човешки начин”, казва той. „Оказваме пълно съдействие на разследващите органи, които, вярваме, правят всичко възможно истината да излезе наяве”, се казва в становището.

В писмото до медиите се твърди, че служителите им не се укриват и ще се явят, за да дадат показания.