Инж.Ральо Ралев гостува на децата в ДГ „Славей“ за Деня на Земята

Мисия Пловдив

21-04-2017, 12:34

Снимка:

Район “Северен”

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

В НБ „Иван Вазов“ отбелязват Деня на книгата и Деня на Земята

Светът отбелязва Деня на Земята

Малчуганите получиха обещание пикникът сред потъналия в зеленина двор да се повтори отново веднага щом слънцето стопли земята

Студеното време не разколеба многобройните обитатели на ДГ „Славей“ да посрещнат в аванс 22 aприл- Деня на Земята – празник, за който те се готвят вече цяла седмица. За детското заведение изявата е традиционна и всяка година идеите за реализирането и стават все по-интересни, а вълнението на децата – все по-голямо. Директорката на градината Любка Биволарска обясни на децата, че природата си има своите капризи – студено и дъждовно е, но даже така празникът радва и малките стопани на детското заведение, и техните гости.
Кметът на район „Северен“ инж. Ральо Ралев поздрави децата с организирания от тях празник и всички заедно разгледаха изложбата от изработки на малките майстори. Техните експонати бяха направени предимно от отпадъчни материали, а когато ги представяха на гостите, с удоволствие обясняваха тайните на техниките, които са използвали. В двора на детската градина, под огромен купол, работеха най-големите – децата от подготвителна група, които с особена гордост показаха голямо земно кълбо, изработено също от отпадъчни материали. Кулминация на празника стана разрязването на нетърпеливо чаканата пица, от която имаше за всяко дете, и раздаването на кошниците с храна за всяка група. Ухаещи на вкусно, тези чакани от децата подаръци предизвикаха бурни ръкопляскания и щастливи усмивки, а хапването на въздух, под дворния купол, накара децата да възкликват, че това е най-хубавото нещо, което са яли. Малчуганите получиха обещание пикникът сред потъналия в зеленина двор да се повтори отново веднага щом слънцето стопли земята.