Цял месец състезания по грамотност и рецитали провеждат в VI ОУ „Св. Никола”

Учителите по БЕЛ на VI и VII клас проведоха дискусии и рецитали под мотото „Българският език – ту арфа звънлива, ту меч”

Месец на книгата и авторското право отбелязват в VI Основно училище „Св. Никола“ в Стара Загора. Той бе открит с изразително четене на басни от четвъртокласниците пред второкласниците в училището. Светиниколците се включиха и в Маратона на четенето с представянето на битови и вълшебни приказки и разкази. Най-малките възпитаници се насладиха на хумористични откъси от ”Патиланско царство” на Ран Босилек. В училището продължава и размяната на книжки между учениците. Оформени бяха кътове с книжки в класните стаи, а читателските дневници на малчуганите бяха обогатени. Библиотекарят на школото Андриана Тодорова разкри пред децата вълнуващия свят на книгите, който се крие в ученическата библиотека.
Проведено бе и състезание „Език свещен на нашите деди” между учениците от VI-а и VI-е класове, който включи четене и рецитиране на стихове от наши съвременници.
Учителите по БЕЛ на VI и VII клас проведоха дискусии и рецитали под мотото „Българският език – ту арфа звънлива, ту меч” със своите ученици.
В старозагорското училище се състояха още състезание по изразително четене на непознати текстове и по граматика между децата, сюжетно-ролеви игри, както и работилница за творческо писане.
Първокласниците на светиниколското школо показаха умения и по изобразително изкуство като наредиха изложба с любими приказни герои. Изработени от тях бяха и книжки с народни приказки в часовете по занимания и интереси в целодневната организация на учебния процес през месеците ноември, декември и март.
В VI ОУ бе проведен и открит урок на тема „Четене на дигитални книги в час по литература с цел повишаване интереса към книгата“.
Учениците от трети и четвърти клас ще са активни участници и в Националния маратон на четенето утре.