Кремъл отрече, че предпочита Марин льо Пен: Уважаваме избора на французите

Песков отново отхвърли твърденията, че Москва е замесена в хакерските атаки срещу сайта на кампанията на Еманюел Макрон

Кремъл обяви, че уважава резултатите от първия тур на президентските избори във Франция и отрече да предпочита Марин льо Пен, която през март бе приета от Владимир Путин, предаде Франс прес, цитирана от БТА.
"Уважаваме избора на французите. Подкрепяме добри и взаимноизгодни отношения" с Франция, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от РИА-Новости.
Песков отрече Русия да подкрепя в тези избори Марин льо Пен, която иска сближаване с Москва, а в края на март бе приета на официална среща от президента Владимир Путин. Тогава Путин увери, че няма руска намеса във френските президентски избори.
"Невярно е да се казва, че Русия подкрепя повече или по-малко единия или другия кандидат", заяви Песков.
"Русия желае да изгради добри отношения с тези, които имат същия положителен подход и смятат, че разногласията могат да се решат единствено по пътя на диалога, вземайки предвид интересите на всеки", добави говорителят на руския президент.
Песков отново отхвърли твърденията, че Москва е замесена в хакерските атаки срещу сайта на кампанията на Еманюел Макрон.
След първия тур на президентските избори във Франция, състоял се вчера, за втория тур на 7 май се класираха проевропейски настроеният бивш министър на икономиката Еманюел Макрон и крайнодясната антиглобалистка лидерка Марин льо Пен.