Борисов: В най-сложния момент за Европа България ще бъде център

Политика

26-04-2017, 11:37

Снимка:

facebook

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Борисов: Това е румънският модел - като се събудиш сутрин, да чуеш кого разследват

Стабилността, спокойствието, разумът, отговорността пред Европа минава през България

В най-сложния момент за Европа България ще бъде център. В шестте месеца на председателството ни на Съвета на ЕС ще се водят най-тежките преговори за „Брекзит“. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в парламента.

Стабилността, спокойствието, разумът, отговорността пред Европа минава през България. Надявам се парламентът и политическите партии да съзнават изключително важната ни роля в такъв момент и да проявят политическа отговорност. С британския евродепутат Джефри ван Орден, който беше докладчик за напредъка на страната ни по пътя към членство в ЕС, обсъдихме двустранните ни отношения след излизането на Великобритания от Съюза. И двамата сме единодушни, че правата и на българите, живеещи на Острова, и на британците у нас, трябва да бъдат защитени и ще работим в тази посока, коментира Бойко Борисов. 

В най-сложния момент за Европа България ще бъде център. В шестте месеца на председателството ни на Съвета на ЕС ще се водят най-тежките преговори за „Брекзит“. Стабилността, спокойствието, разумът, отговорността пред Европа минава през България. Надявам се парламентът и политическите партии да съзнават изключително важната ни роля в такъв момент и да проявят политическа отговорност. С британския евродепутат Джефри ван Орден, който беше докладчик за напредъка на страната ни по пътя към членство в ЕС, обсъдихме двустранните ни отношения след излизането на Великобритания от Съюза. И двамата сме единодушни, че правата и на българите, живеещи на Острова, и на британците у нас, трябва да бъдат защитени и ще работим в тази посока.

Публикувахте от Boyko Borissov в 26 април 2017 г.