Борисов: Няма да позволя името, авторитета и честта на ГЕРБ да бъдат петнени

ГЕРБ възложи на Иван Тотев на сесията да отменят решението на ОбС за придобиване на акции от Министерство на икономиката в Международен панаир Пловдив

Изпълнителната комисия на ГЕРБ възложи на кмета на Община Пловдив Иван Тотев и на групата общински съветници на ГЕРБ, на сесията на 27.04.2017 г., да отменят решението на Общински съвет-Пловдив за придобиване на акции от Министерство на икономиката в Международен панаир Пловдив. Това стана по време на заседание на Изпълнителната комисия на партията днес. Мотивът на председателят на ГЕРБ Бойко Борисов за днешното решение са опитите за публични внушения, които свързват ГЕРБ със знаков бизнесмен от средите на БСП. „Няма да позволя името, авторитета и честта на ГЕРБ да бъдат петнени заради лични икономически интереси“, заяви Борисов.
По време на заседанието, членовете на ИК на ГЕРБ се запознаха подробно с всички факти и обстоятелства около взето решение на сесия на Общинския съвет в Община Пловдив, относно придобиване на акции от Министерство на икономиката в Международен панаир Пловдив.
Припомняме, че раздялата на държавата с панаира започна в края на 2006 г. по време на Тройната коалиция, като сделката беше движена от тогавашния зам.-министър на икономиката и сега лидер на БСП Корнелия Нинова. Правителството на Станишев подари без търг и конкурс 49% от капитала на "Пълдин туринвест" - смесено дружество между пловдивската община и компании на Георги Гергов.