Красимира Чахова със злато от второто си бягане на Световните мастърс игри

В първото си участие в Оукланд тя завоюва сребърен медал в бягането на 400 м с препятствия

Зам.-кметът на Община Стара Загора Красимира Чахова спечели златен медал на 2000 м стипълчейз, при второто си и последно бягане на 9-тите Световни мастърс игри, които продължават в Нова Зеландия до 30 април.
Поради контузия тя приключи по-нататъшното си участие на игрите и през Сингапур се завръща в България. В първото си участие в Оукланд тя завоюва сребърен медал в бягането на 400 м с препятствия.
Това е третото ѝ поредно участие в Световните мастърс игри. През 2009 г. в Сидни, завоюва два сребърни медала, а от последните игри през 2013 г.в Торино, се завърна с пълен комплект медали. Поредният успех идва в годината, когато Стара Загора, в немалка степен благодарение на нея, е носител на приза „Европейски град на спорта 2017“, като заслужено признание за направените усилия и положения труд.
Ветераните Пламен Михалев и Тихомир Киров от старозагорската група спечелиха златни медали в отборната надпревара по бадминтон ниво В, а Христо Михалев, Петър Гигов и Нася Иванова - сребърен в ниво С. Те продължават участието си в индивидуалната надпревара и в игрите по двойки. Финалните срещи са на 29 и 30- ти. За доайена на групата Христо Михалев това е пета олимпиада. От последната си олимпиада в Торино, през 2013 г., се сдобива с пълен комплект – 4 медала – от индивидуалното си участие, на двойки, на смесени двойки и отборно, и става абсолютен шампион.
Българската делегация на игрите за ветерани наброява 38 спортисти и се води от президента на Българската мастерс Федерация – олимпийската шампионка Здравка Йорданова. Общо 25 683 участници от 118 държави мерят сили в 28 вида спорт. За провеждането на игрите са осигурени 58 спортни бази и трасета.
На снимката – Красимира Чахова, Тихомир Киров, Пламен Михалев и олимпийската шампионка по гребане Здравка Йорданова, която е начело на българската делегация.