С голям концерт студио „Румина“ изпрати своята абитуриентка Албена Цачева

Велико Търново Лайф

30-04-2017, 15:00

Снимка:

Христо Тенджерков

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Проявата се състоя в салона на НЧ „Отец Паисий 1905“ в Полски Тръмбеш

С концерта „На добър час, Албена!“, организиран от студио „Румина“, младите таланти на великотърновската формация спазиха традицията и в навечерието на абитуриентските балове официално „се разделиха“ с една от най-добрите си изпълнителки  – Албена Цачева. Концертът се състоя в салона на НЧ „Отец Паисий 1905“ в Полски Тръмбеш, където Бени прави своите първи стъпки на сцената и бе уважен лично от кмета на града г-н Георги  Чакъров, председателя на Общинския съвет г-жа Мариета Кузманова, директорката на СУ „Ц. Церковски“ г-жа Стефка Трайчева, председателя на читалищното настоятелство г-жа Нелушка Миновска, много гости и приятели на Албена. Празника уважиха с присъствието си и пом. директорката на Езикова гимназия „Проф. Д-р Ас. Златаров“ г-жа Димка Панайотова и класната ръководителка на Албена – г-жа Мариана Гърдева.

Повече от два часа продължи концертът-спектакъл, в който талантливата Албена Цачева изпълни много от ембематичните песни в своя разностилов репертоар, донесли й през годините много награди от наши и международни конкурси – „Вода“, „Самота“, „Трябва да знам“, „Този свят е жена“, ”Die Biene Maja”, “Passera”, “Euphoria”, “Like A Prayer”, “Sweet Child O Mine”, “I`m So Excited”…

Пъстроцветният букет от красиви ритми бе допълнен от изпълненията на малките и големи певци на студио „Румина“ – поп и денс хитове, познати от голямата сцена на Евровизия и Сан Ремо на български, руски, немски, английски, френски, италиански език... В концерта се включиха и прекрасните танцьори от СК „Зоки“ и ТК „Анджи“, а залата буквално изригна от аплодисменти при изпъленията на специалните гости – представителката на България в Детската Евровизия – Габи Йорданова от гр. Русе и Траяна Цанкова от Севлиево - лауреат на наши и международни конкурси.

На екрана в залата бе показан и откъс от мюзикъла „Питър Пан“ на БНТ, в който Албена е един от главните герои – роля, спечелена след кастинг в ТВ конкурса „Феномени“.

„Албена е момиче с разностранни таланти. Тя пее прекрасно, истинска актриса е на сцената и в живота, но е и пълен отличник в училище. Умее прекрасно да организира времето си и да финализира всяки свой ангажимент с успех. Тя е истинска гордост не само за студио „Румина“, но и за Езикова гимназия. Любовта й към немския език й донесе много награди от различни конкурси и съвсем естествено обучението й ще продължи в Германия, в университета, който вече е избрала. Бени няма да учи музика, но няма и никога да се раздели с нея. Само преди месец тя бе на посещение в Европарламента в Брюксел – една от поредните й награди. Искам да й благодаря за годините, през които тя бе част от студио „Румина“ – за всеотдайността, за таланта, за прекрасните мигове, които сме споделили заедно. Благодаря и на нейните родители за подкрепата. Бени тръгва към поредното предизвикателство в живота си. Желая й от сърце много здраве и успех!“ – сподели от концертната сцена г-жа Румяна Начева – ръководител на ДЕС „Румина“ – В. Търново.

„На добър час“ пожела на своята талантлива съгражданка и г-жа Николинка Генова от името на Общината и на Общинския съвет в Полски Тръмбеш, припомняйки, че именно Албена Цачева стана носител на Наградата за музика в Първите годишни награди, учредени от сдр. „Полските щурчета“` 2016. Поздравителни адреси връчиха още СУ „Ц. Церковски“, НЧ „Отец Паисий 1905“ и ЕГ „Проф. Д-р Асен Златаров“ – В. Търново.

Цветя, подаръци, сълзи на радост и безброй снимки под звуците на любима песен  - „Обещай ми любов“, изпълнена от Албена и певците от студио „Румина“, сложиха последните щрихи в празничната картина на концерта „На добър час, Албена!“ в Полски Тръмбеш.