Ердоган: Турция може във всеки момент да нанася удари по ПКК и сирийските кюрди

Свят

30-04-2017, 17:11

Снимка:

kremlin

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ердоган: САЩ и Турция могат да превърнат Ракка в гроб за ИД

Както казах и вчера - можем да извършваме там нападения през нощта без предупреждение

"Турция може "във всеки момент" да нанася удари по цели на Кюрдската работническа партия (ПКК) и на сирийските кюрдски Сили за защита на народа (СЗН) в Сирия", заяви днес турският президент Реджеп Ердоган, цитиран от в. "Хюриет дейли нюз", съобщи БТА.

Ердоган заклейми решението за патрулиране по сирийско-турската граница на силите на ръководената от САЩ международна коалиция за борба срещу "Ислямска държава".

"Както казах и вчера - можем да извършваме там нападения през нощта без предупреждение. Ние не обявяваме плановете си предварително, като даваме подробности на терористичните организации. Те знаят, че турската армия може да отиде там всеки момент. Те живеят в страх, не ние", каза Ердоган преди да замине на посещение в Индия.

Сирийските кюрдски Сили за защита на народа са основна част от Сирийските демократични сили - коалиция от кюрдски и арабски бойци, сражаваща се срещу "Ислямска държава" и подкрепяна от САЩ. Анкара обаче разглежда СЗН като терористична организация, свързана с ПКК.