КНСБ: Искаме участие в писането на социалната и икономическа политика на „Борисов 3"

Ще работим в рамките на следващите 5 години заплатите да се увеличат със средно 100-120 лв

„Искаме да участваме в писането на икономическата и социалната политика на кабинета „Борисов 3”, заяви Пламен Димитров, директор на синдикалната организация, в ефира на bTV.

Той добави, че КНСБ ще работят в рамките на следващите 5 години заплатите да се увеличат със средно 100-120 лв. „Няма алтернатива, пазарът на труда е толкова дефицитен, че не можеш да намериш квалифицирани кадри”, поясни той.

Димитров допълни, че е добре да се даде шанс 100 дни на новото правителство. Преди дни се състоя голям форум на синдикалната организация, на който присъства и бъдещият премиер Бойко Борисов. Според Димитров е абсолютно нормално той да е гост на събитието.

„Ние сме най-голямата организация в тази държава, 300 хил. члена няма нито една политическа партия. Редно е когато на 5 години веднъж правим висш форум всички властимащи да се отзоват на нашата покана”, допълни още Димитров.

Според него новият министър на образованието Красимир Вълчев е доказал се експерт и ценен кадър. „Ако някой е реализирал реформи, то това е Краси Вълчев”, каза синдикалистът.Снимка на Деня

МВнР: Сънародниците ни в Европа и Турция вече могат да гласуват, приключи вотът в Нова Зеландия