Даниел Панов откри националния бизнес форум „Силни региони за силна икономика”

Мисия

04-05-2017, 14:50

Снимка:

Община В. Търново

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Кметът на Велико Търново Даниел Панов откри националния бизнес форум „Силни региони за силна икономика”. Инициативата на списание „Бизнес клуб” се провежда в старопрестолния град със съдействието на Общината. Основните теми на дискусията са свързани с инвестиционната активност и насърчаването й, европейските финансови механизми в подкрепа на предприемачеството, публично-частните партньорства, връзката между образование, наука и предприемачество и пр.

Кметът Даниел Панов оцени форума „Силни региони за силна икономика” като полезна инициатива. Главният редактор на списание „Бизнес клуб” Велислав Русев връчи на Панов сертификат за успешно партньорство.

„Велико Търново е пример за добрите и ползотворни отношения между местната власт, предприемачите и образованието. Освен да подобряване облика на градовете и населените места, ние се стремим да създаваме условия за инвестиции и да направим кратки пътищата за реализацията им. Община Велико Търново е предвидила различни мерки за облекчение на бизнеса. Нашият град е сред десетте в страната, които генерират икономически растеж, инициират и акумулират социално-икономическото развитие на България, в които условията за предприемачество са добри. Безработицата във Велико Търново вече е под 2%. Все по-често служители, специалисти и експерти от съседни общини идват да работят тук. Надявам се, че темата за дефицита на кадри ще бъде една от основните в предстоящата дискусия”, коментира Даниел Панов.

Сред лекторите на форума са евродепутатът Андрей Новаков, Васил Велев – председател на Асоциацията на индустриалния капитал в България, представители на Българската търговско-промишлена палата, Българската академия на науките, високотехнологични компании и др. Инициативата „Силни региони за силна икономика” ще се проведе поетапно в 20 големи общини в страната.