Започват ученически състезания на Младежките противопожарни отряди

Състезанията заmочват днес, 5 май, от 10:00 часа на стадион „Гeорги С.Раковски” в столицата

На стадион „Г.С.Раковски” ще се проведат ученическите състезания на Младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец” и „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации”, iинформира пресцентърът на МВР.

Организатор на традиционната спортна проява е Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”. Инициативата е включена в Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците за учебната 2016/2017 година на Министерството на образованието и науката. Провежда се с подкрепата на РУО-София град, СО на БЧК и Общинска застрахователна компания - АД.

Тази година Столична дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” провежда за 18-ти пореден път областния етап на двете състезания. В оспорваната надпревара ще се включат 27 столични отбора и на практика ще демонстрират придобитите знания, бързина, съобразителност и работа в екип за действия при възникване на бедствия, пожари и извънредни ситуации. Традиционната спортна инициатива е под патронажа на Столична община и проект в областта на физическото възпитание и спорта „Млад спасител”, реализиран в партньорство с училищата на територията на Столична община, в подкрепа на „София – Европейска столица на спорта 2018 година”.

Излъчените на първо място отбори ще представят столицата в Националния етап на ученическите състезания МПО „Млад огнеборец” и „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации”.