Иван Стоянов: Предавайте безвъзмездно отпадъци в „Чистота“, не замърсявайте града

Мисия Пловдив

05-05-2017, 09:59

Снимка:

ОП „Чистота“

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Нито един пловдивчанин не се отзова на призива да донесе непотребни вещи и други отпадъци на специализираната площадка

Нито един пловдивчанин не се отзова на призива на ОП „Чистота“ от края на миналата седмица да донесе непотребни вещи и други отпадъци от дома на специализираната площадка в предприятието. Това констатира директорът на общинската фирма Иван Стоянов.
За сметка на това след почивните дни по 1 май на много места в града около контейнерите за смет край жилищните сгради имаше  натрупване на големи количества нетрадиционни отпадъци, сред които дюшеци, матраци, изпочупени мебели и какво ли не още.
„Отново призоваваме гражданите, като имат някакъв какъвто и да е отпадък, да дойдат в базата на „Чистота“ на ул. „Даме Груев“ 64 А и да го предадат безвъзмездно, а да не го трупат покрай съдовете за смет. Тук вече разполагаме и контейнерите тип „Лодка“ за строителни отпадъци. Който иска такъв съд пред дома си, може да го получи срещу заплащане“, каза Иван Стоянов.
Той допълни, че повече информация може да се получи на сайта на ОП „Чистота“ - chistota-plovdiv.com, или на дежурния телефон 032 675 817.  Отпадъци се приемат всеки ден /без почивка/ от 8:30 до 17:00 ч.