Меркел поздрави Борисов за третия му мандат като премиер

Канцлерът Ангела Меркел покани премиера Борисов да посети Германия

Федералният канцлер на Германия Ангела Меркел поздрави Бойко Борисов за избирането му за министър-председател на България. По думите й, феноменалният успех на Борисов за трети път да бъде начело на правителство е показателно за доверието в него и за това, че е куражлия човек.
В телефонен разговор канцлерът изрази своята убеденост, че двамата ще продължат отличното си сътрудничество и занапред. Меркел отбеляза, че разчита предстоящото Българско председателство на Съвета на ЕС да бъде конструктивно и полезно за Съюза.
Премиерът Борисов запозна канцлера Меркел с основните приоритети, с които ще стартира работата си новото правителство. Той изтъкна значението на финансовата дисциплина и политиката за намаляване на дефицита от 2017 г. с цел достигане на балансиран бюджет през 2020 г. и на ускоряването на икономическия растеж за значително увеличаване на БВП и доходите на гражданите.

Продължаваме по пътя на евроатлантическата интеграция на страната и ще работим за реформиране на ЕС в името на неговото успешно развитие и разширяване, добави министър-председателят. Борисов подчерта също, че правителството ще бъде гарант за етническия мир в страната и всички права на хората ще бъдат уважавани и спазвани еднакво.
Канцлерът Ангела Меркел покани премиера Борисов да посети Германия в удобно за него време.


Публикувахте от Бойко Борисов в 4 май 2017 г.