Валери Симеонов: Гледам на целия Министерски съвет като на екип

Няма да си хвърля така името в прахта, за да се гаврят с него хора като онзи гологлавия чалгар от Би Ти Ви

„Ние няма да позволим да провалим доверието, което ни е гласувано. Освен това аз гледам на целия Министерски съвет като на екип. Един от нас да се издъни, всички сме свършили. Залогът е много голям. Отговорността е много голяма”, заяви Валери Симеонов, вицепремиер за демографската и икономическата политика в Нова телевизия.

„Икономическите фактори са тези, които диктуват поведението на цели политически партии, но не мога да бъда конкретен. ГЕРБ е под обстрела на тези икономически интереси, защото е нормално всеки да търси някаква печалба, опитвайки се да използва общински или държавни структури. Това е нормална практика на Прехода”, добави Валери Симеонов.

И припомни думи на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ, който казвал, че Движението за права и свободи е етническа партия.

„Те са избрали тази стратегия да изкарат Патриотите като крайни националисти. Това е координирана стратегия”, коментира още Симеонов.

Няма да си хвърля така името в прахта, за да се гаврят с него хора като онзи гологлавия чалгар от Би Ти Ви. Това заяви Валери Симеонов по повод обвиненията на Слави Трифонов, че военни, които охраняват границата, са настанявани в мотела му в Малко Търново.

„Мотелът е ремонтиран 10 години, за да бъде пуснат миналата година. В него в момента има 15 военни, които са настанени там от техните командири. Това са толкова елементарни обвинения, колкото и тези на Нинова, че фирми на патриотите правят оградата на границата. Да ги изгоня за това, че са войници ли. Те получават храна, фитнес, спа център. Те самите се натискат да ходят там”, добави той.

„Оказа се, че има два други сигнали от конкурентни хотелчета, направени са две проверки, които са завършили”, каза още Симеонов. Той бе категоричен, че патриотите няма да подкрепят референдума. По думите му той е спечелил служебна победа покрай изборите за президент.

„Ако беше самостоятелен, резултатът щеше да бъде отчайващ. На хората им бяха бутани две бюлетини в ръцете. Хората не бяха информирани какво правят. Никой да не си позволява да насажда, че след като 2 млн. и нещо са гласували, сме длъжни да подкрепим този референдум”, отсече Симеонов.