Оставиха в ареста 23-годишен мъж за кражба на метални елементи

По искане на Районна прокуратура-Казанлък

По искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо  Рашо С., на 23 г., привлечен като обвиняем за това, че в условията на опасен рецидив и чрез използване на техническо средство, отнел чужди движими вещи от владението на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ – гр. София, железопътна секция гр. Пловдив, без съгласието на собственика  с намерение противозаконно да ги присвои, като откраднатите вещи не са били под постоянен надзор – престъпление по чл.196 ал.1 т. 2 вр.с чл.195 ал.1 т.2 и т.4 предл. ІІ,  вр.с чл.194 ал.1 вр.с чл.29 ал.1 б.“а“ и б.“б“от Наказателния кодекс, съобщават от прокуратурата.

До момента е установено, че за времето от 27 април 2017 год. до 10.00 ч. на 2 май 2017 г., обвиняемият Рашо С., чрез използване на метален ключ, демонтирал и извършил кражба на метални елементи от железния път в района на междугарието на с.Змеево, общ. Стара Загора, и с. Тулово, общ. Мъглиж, от четвърта жп линия, от километър 229+300 до 230+100, а именно   - 67 броя  трифони, 16 метални „П“ образни планки, 13 болтове с полусферична форма, 16 метални гайки и 16 метални шайби, представляващи стегателен комплект. След това той предал откраднатите вещи в пункт за изкупуване на метални отпадъци в гр. Мъглиж.

По образуваното досъдебно производство, под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък, са извършени разпити на свидетели, разпознавания на лице, събрани са писмени доказателства, обвиняемото лице е привлечено към наказателна отговорност и производството ще приключи в най-кратки срокове.

До момента обвиняемият Рашо С. има шест присъди за престъпления против собствеността – кражби. Той е бил освободен на 9 декември 2014 г. от затвора в гр. Стара Загора след изтърпяване на  наказание „лишаване от свобода“ при „строг“ режим. Настоящото престъпление е тежко умишлено, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода” от 5 до 15 години.

Определението на Районен съд – Казанлък подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Стара Загора.