Съдят 57-годишен мъж за закана с убийство заради паркиране

Разпитан във фазата на досъдебното производство, обвиняемият не се е признал за виновен

Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Петко П., на 57 г., за това, че се заканил на другиго с убийство и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му – престъпление по чл. 144 ал.3 във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс.
Обвиняемият Петко П. живеел в гр. Хисаря, като от години бил в лоши отношения с един от съседите си. На 18 юни 2016 г. пострадалият П.Б. паркирал лекия си автомобил на празна поляна до улицата, където живеел той и неговия съсед - обвиняемия Петко П. Като видял, че оставя колата си на това място, обвиняемият излязъл и казал на П.Б. да я махне, защото бил спрял в имота му. П.Б. му отговорил, че мястото не е негово и се прибрал в дома си. Няколко минути по-късно обвиняемият Петко П. с нож в ръка тръгнал към дома на съседа си.

Той влязъл през незаключената дворна врата и се насочил към П.Б., като му заявил: „Ей, сега, ще ти отрежа главата! Ще те махна от тоя свят, ще те заколя“.

Заканите предизвикали основателен страх у П.Б., който успял да хване дясната ръка на обвиняемия и да го избута на улицата, като след това заключил вратата.

Обвиняемият Петко П. продължил да крещи на улицата и да призовава съседа си да излезе, „за да му отреже главата“. Малко по-късно обвиняемият Петко П. видял съпругата на П.Б. на улицата, приближил се към нея и й казал: „Извикай мъжа ти да излезе, за да му отрежа главата“. Обвиняемият се опитал да влезе в двора, но не успял, като след това бил подаден сигнал в полицията.

Разпитан във фазата на досъдебното производство, обвиняемият Петко П. не се е признал за виновен. Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи първо заседание по делото.