Орбан: Радостен съм, че българският народ за пореден път даде мандат на Борисов

Унгарският премиер Виктор Орбан поздрави министър-председателя Бойко Борисов за третия му мандат начело на изпълнителната власт

„Изключително съм радостен да видя, че българският народ даде на Вас и Вашата партия – за пореден път – мандат да ръководите държавата“, пише Орбан в поздравителния адрес. Той отбелязва, че е отворен към сътрудничество с цел да се засилят още повече отличните унгарско-български двустранни отношения. „Готов съм да продължим нашите общи проекти, за да задълбочим нашето икономическо сътрудничество и да развием връзката между нашите нации“, добавя унгарският премиер.
Виктор Орбан пожелава на министър-председателя Борисов успех в бъдещия мандат и в отговорната му работа. Изразява надежда, че ще продължи сътрудничеството по въпросите, свързани с бъдещето на Европейския съюз, особено по отношение на мигрантската криза, предвид факта, че и двете държави са положили неимоверни усилия, за да защитят Европа. „Убеден съм, че заедно, ще бъдем способни да реагираме навременно и ефективно на настоящите и бъдещи европейски и глобални предизвикателства“, отбелязва Орбан и добавя, че с нетърпение очаква да се срещне лично в близко бъдеще и да работи отново с премиера Борисов.