Невероятен успех! Невяна Владинова и Катрин Тасева спечелиха злато и сребро за България

Българките на първо и второ място в многобоя

След много години Българската художествена гимнастика има своята кралица в индивидуалния многобой на Световна купа и това е Невяна Владинова!

Неви изигра без грешка и четирите си съчетания в многобоя и грабна шампионската титла!

Нашето момиче получи оценки от 18,800 за обръч, 18,550 за топка, 18,450 за бухалки и 18,200 за лента и с общ сбор от 74,000 се изкачи на върха на почетната стълбичка на родна земя!
Публиката аплодира мощно своите любимки и се наслади на изключителната класа на Невяна Владинова, Катрин Тасева и на много от чуждестранните гимнастички, участнички в изданието на турнира.

Съвсем очаквано Невяна Владинова демонстрира класа, сила и опит. Тя изигра съчетанията си с много настроение и желание да покаже най-доброто пред родните фенове, които и отвърнаха със знамена, плакати и силни аплодисменти!Носителка на сребърния медал в многобоя е втората българка Катрин Тасева - с оценки от 16,350 на обръч, 18,400 на топка, 17,400 на бухалки и 18,300 на лента и с общ сбор от 70.450 зае второто място в многобоя. Публиката обсипа с аплодисменти и огнената Катрин и горещо я подкрепяше през цялото време!

Утре Невяна ще се бори за медали и във всичките 4 финала, а Катрин в три (без този на обръч ). 

Това е изключителен успех за българската художествена гимнастика и е сбъднатата мечта на Президента на БФХГ г-жа Илиана Раева, която в началото на сезона каза "мечтата ми е да направим голям пробив в индивидуалното", припомнят от БФХГ.

Това е последна проверка за нашите момичета преди европейското първенство в Будапеща, което ще се проведе от 19 до 21-ви май и нашите две представителки се справиха блестящо като дадоха заявка, че ще бъдат основен фактор в елита на художествената гимнастика.

Главният мениджър Бранимира Маркова показа, че наистина "Бог обича смелите". Нейната смела, всеотдайна и авторитетна работа вече дава страхотни резултати!

До нея плътно са помощничката и Силвия Стойнева и хореографът Гоча Будагашвили. На екипа помагат и специалистите по танци Елица Павликенова и Маргарита Будинова. Браво и на нашите съдии Филипа Филипова и Даниела Велчева!

Честито на всички, които обичат художествената гимнастика в България!Снимка на Деня

Щрихи от Плевен