Д. Барбалов: Искаме да засилим диалога между родителите и директорите в яслите

Мисия София

09-05-2017, 10:15

Снимка:

bnt.bg/кадър

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Отбелязваме 72 години от края на Втората световна война

Вече работим по поставяне на видеокамери в яслите

Работата по поставяне на видеокамери в детските ясли вече е започнала, но засега няма да се слагат камери в детските градини. Това заяви в ефира на БНТ заместник-кметът по финанси на Столична община Дончо Барбалов. Той обясни, че е важно да има диалог между родителите и директорите на яслите.

"В София има 24 детски ясли, в тях работят 635 човека, те са професионалисти и ние поверяваме децата си на тях. Тук е много важно да имаме доверие на институциите, така че като дадем детето да сме спокойни", поясни Барбалов.

"В момента правим три неща. Първото е, че искаме да засилим диалога между родителите и директорите в детските ясли, защото е изключително важно всякакви напрежения да бъдат констатирани и да бъде реагирано, колкото е възможно по-рано. Второто е да има отчетност и контрол. И третото е да поставим видеонаблюдението. Не говорим за първи път за това. Още преди месеци го обсъждахме с директори. Тяхната реакция не беше много положителна, но сега са много за такова видео наблюдение", заяви зам.-кметът на София.

Барбалов обясни, че на този етап би било прекалено родителите да могат да гледат онлайн какво се случва в стаите, където са техните деца. Той обясни, че ще има записи, които ще се пазят 30 дни в детската ясла. "Ще имаме записи в дирекция "Здравеопазване", така че да реагираме, ако родителите имат притеснения", добави той.

Барбалов заяви, че засега няма бъдат поставяни камери в детските градини.