Оставиха в ареста иракчанина, пренасял хероион за 13 милиона лева в кутии за подправки

Крими

09-05-2017, 15:37

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Определението е окончателно

Апелативен съд – Пловдив отказа да уважи жалбата на  Вахид Нимехфороуш, ирански гражданин, против определение на Окръжен съд – Хасково, с което му е наложена мярка за неотклонение ЗАДЪРЖАНЕ ПОД СТРАЖА.
Вахид Нимехфороуш. е обвинен в престъпление по чл. 242, ал.4, вр. ал.2 от НК – пренасяне през границата на страната   240,70 кг хероин в 468 консервени кутии за подправки – панировка за пиле, в товарен автомобил марка „Сканиа“ с прикачено към него ремарке, на стойност 13 915 000 лв.
Съдът намери, че срещу Вахид Н. е повдигнато обвинение за извършено тежко умишлено престъпление, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 15 до 20 години и друго по-леко наказание.
От данните по делото може да се направи обосновано предположение за извършено от обвиняемия престъпление по чл. 242 ал.4 вр. ал.2 от НК. Налице е и реална опасност обвиняемият да се укрие, която опасност следва от тежестта на санкцията, предвидена за престъплението, за което по отношение на Вахид Н. е предявено обвинение. Касае се за голямо количество хероин, на изключително висока стойност, внесено в страната ни след един предварително прецизно организиран трафик, с участието на лица от Иран, през Турция и България, който наркотик е бил предназначен за разпространение на територията на друга държава – членка на ЕС. Отделно от това обвиняемият е чужд гражданин, няма адрес в страната, липсва каквато и да било възможност той да се установи в България.
Определението е окончателно.