В София ще се открие паметник на „Великия комуникатор", Роналд Рейгън

Животът

10-05-2017, 05:55

Снимка:

wikipedia

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Хинкли, нападателят опитал да убие Рейгън е на свобода (видео)

Културната забележителност с бюста на 40-тия президент на САЩ (1981 – 1989) ще бъде открита на едноименната алея „Роналд Рейгън"

Днес от 11:30 часа ще се проведе церемонията по официалното откриване на паметника на Роналд Рейгън в София. Културната забележителност с бюста на 40-тия президент на САЩ (1981 – 1989) ще бъде открита на едноименната алея „Роналд Рейгън" (централната алея на Южния парк откъм бул. „Витоша").

Роналд Рейгън печели изборите през 1980 г., като популярността му води и до спечелването на контрола в Сената от републиканската партия, за първи път от 26 години. Администрацията му предприема много инициативи в националната политика като намаляване на данъците, намаляване на инфлацията, реформиране на данъчните закони, намаляване на държавната намеса спрямо бизнеса и извеждане на националната сигурност като приоритет.

Той е преизбран убедително по време на изборите през 1984 г. и напуска длъжността с още по–голяма популярност. Обявен от медиите за „Великия комуникатор" той е толкова доминираща фигура, че десетилетието на 80 – те години често бива наричано „Рейгъновите осемдесет".
По време на управлението си Роналд Рейгън работиосвен за интересите на САЩ, така също и заразпространяване ценностите на свободата и демокрацията в световен мащаб. Благодарение на решителните му усилия без нито един изстрел е спечелена Студената война.