"AES България Тенис Звезди" ще търси таланти в 20 града на страната

В кампанията ще се включат 33 тенис клуба от 20 града в страната

Днес официално бе открита кампанията "AES България Тенис Звезди", съвместна инициатива на Българска федерация по тенис и ЕЙ И ЕС България. В нея ще се включат 33 тенис клуба от 20 града в страната. Официалният старт на инициативата беше даден от Оливие Маркет, изпълнителен директор на ЕЙ И ЕС България на кортовете на Националния тенис център.

„Ние в ЕЙ И ЕС България вярваме, че подобряването на живота на хората е важна мисия. Нашата основна цел е да дадем на следващото поколение млади тенисзвезди възможност да развият своите умения. Надяваме се в бъдеще някои от тях да заемат място сред най-добрите в света. Кой знае – може би сред участниците в инициативата е следващият Роджър Федерер или Григор Димитров. За да се случи този успех, трябва да гарантираме, че младите хора имат необходимите условия да растат и развиват своя талант. Надявам се, че с тази инициатива ще постигнем целта, която си поставяме.“, заяви Оливие Маркет по време на официалното откриване на кампанията.

Екип от доказани български тенис треньори, които са придобили и сериозен опит в чужбина, заедно с бивши национални състезатели за Купа "Дейвис" и Фед къп ще организират образователни спортни тенис семинари за периода от месец май до месец септември 2017 г. По време на семинарите ще се проведат тренировки в тенис клубовете по места с децата, ще се обсъди спортното им израстване с техните треньори и родители, ще бъдат изготвени индивидуални програми под ръководството и съдействието на пътуващия екип от треньори. Сред участващите треньори са изтъкнатите имена като Матей Пампулов, Божидар Пампулов, Юлиан Стаматов, Любомира Бачева, Тодор Енев и др. Към инициативата ще се включи и французина Стефан Руние бивш номер 120 в световната ранглиста.

На откриването на кампанията на Националния тенис център присъстваха още изп.търговски директор на ЕЙ И ЕС България Иван Цанков, ескперт комуникации на ЕЙ И ЕС България Ирина Тончева, Огнян Илиев зам. председател на УС на БФ Тенис и ген. секретар на БФ Тенис Катерина Генова.

„Кампания "AES България Тенис Звезди" е първа по рода си в България и цели да образова, подпомогне и подкрепи децата и тенис таланти на България както техните треньори и клубове”, заяви ген. секретар на федерацията по Тенис Катерина Генова.

По случай официалното откриване се изиграха демонстративни мачове в които се включиха Тодор Енев, Иво Братанов, Дария Радулова, Розалина Юсева, Елизабет Данаилова, Габриел Евтимов и други,съобщи БФ Тенис.

Мисията на БФТенис е да популяризира спорта тенис, да привлича деца към него и да подпомага развитието на талантливите деца.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен