Майка, изгубила бебето си, дари 30 000 лв. за лечението на Йоанка

Животът

11-05-2017, 08:35

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Дилян си отиде от този свят през януари от тумор в гръбначния стълб

„Има една майка, една жена, една светица! Тя се казва Даниела. Това е майката на вече звездичка на небето, бебе Дилян. Тази жена, въпреки болката, въпреки страданието има силата и духа да помага! Тази жена е най- голямото Добро сърце!” – с тези думи семеството на малката Йоанка от Велико Търново, която се бори с тумор в мозъка, изказват своята благодарност към една майка, изгубила детенцето си преди броени месеци но намерила сили да дари за Йони - сумата от 30 000 лв.
Синът на благородната Даниела Дилян страдаше от тумор на гръбначния стълб, който бе открит малко след раждането му и спешно опериран. Въпреки хирургичната намеса, туморът прогресираше и лекарите препоръчаха операция в чужбина. Родителите започнаха кампания за събирането на средства и това се оказа по-лесната задача, защото се сблъскаха с тромавия бюрократичен апарат на Фонда за лечение на деца в чужбина. Именно забавянето на лечението на Дилян стана причина за проверки и промени във фонда. Междувременно в пловдивска клиника бебето премина през тежки химиотерапии, от които туморът не се повлия и отговорът на клиники в чужбина бе, че лечението е невъзможно. Родителите взеха изключително тежкото решение да приберат детето си в Русе и да го гледат в домашни условия, колкото му е отредено от Бога. В първата десетдневка на януари тази година Дилян се пренесе на място без болка и страдания.

Малката великотърновка Йоана Христова се бори за живота си в турска клиника. Балансът по сметката на Йони вече е 220 785 лв., като са и нужни още 44 215 лв.

Дарителската сметка е: BIC UNCRBGSF BG57UNCR70001522551105 УниКредит Булбанк Титуляр: Йоана Христова Христова